Fryslan_058
Zit helpen ook in jouw DNA?

Regionaal, landelijk of internationaal

Er is werk te doen op regionaal, landelijk en internationaal gebied. We zijn actief in 21 districten in Nederland, dicht bij de mensen die hulp het hardst nodig hebben, altijd in teams met toegewijde vrijwilligers. 

Vanuit het verenigingskantoor in Den Haag werken teams in tal van gebieden zoals IT, financiën, HR, marketing of communicatie, om de organisatie vooruit te helpen. In de districten en op het verenigingskantoor werken we samen om de hulpverlening te organiseren. Er zijn ook teams die zich richten op internationale hulpverlening en de samenwerking met zusterverenigingen en overkoepelende organen van de Rode Kruis-beweging.

Op welk gebied wil jij jouw talent inzetten?  

Fryslan_023

Unieke organisatie

Er is maar één organisatie zoals het Rode Kruis. We zijn een wereldwijde beweging, gedreven door humanitaire principes, en daardoor kunnen we mensen bereiken die andere organisaties niet kunnen. Als vereniging hebben we een rijke geschiedenis. Werken bij het Rode Kruis betekent dat je deel uitmaakt van iets unieks, waar iedereen werkt vanuit een diepe motivatie om te helpen. Dat geeft enorm veel voldoening. Onze gemeenschappelijke drijfveer is er zijn voor anderen. En als organisatie zijn we er voor jou.

Ams_Almere_060

Sterk merk

We hebben een sterke internationale naam met een herkenbaar en historisch beeldmerk. Iedereen kent ons, en als Rode Kruiser ben je trots op wat we doen. Ons werk heeft impact, in Nederland en wereldwijd. Dat voelt goed. Zie je het Rode Kruis, dan zie je hulp en medemenselijkheid.

Over ons header - vakgebied operationele hulpverlening

Saamhorigheid

Samen met alle Rode Kruisers in bijna 200 landen vormen we een wereldwijd netwerk. Een hechte gemeenschap met een gezamenlijk doel. Als Rode Kruiser ben je onderdeel van een familie. Binnen deze community waarderen we iedereen als een familielid. Het zit in onze aard om er voor anderen te zijn. Of je je nu betaald of vrijwillig werkt, iedereen is van onschatbare waarde. Bij het Rode Kruis ervaar je de dynamiek van een humanitaire organisatie en doe je werk dat er echt toe doet. Voelt dit als iets voor jou?

Rode Kruis plaatsvervangende afbeelding

Hulp aan iedereen

Overal ter wereld handelen we volgens dezelfde zeven grondbeginselen. In tijden van nood verlenen we hulp aan iedereen die dat nodig heeft, zonder onderscheid te maken op basis van geloof, afkomst, nationaliteit, ras of politieke mening. Onze bijzondere aandacht gaat uit naar mensen die het meest kwetsbaar zijn tijdens noodsituaties, rampen of gewapend conflict.

Maatschappelijk doel

‘Samen mensen écht verder helpen’ is wat ons drijft. Dat is ons maatschappelijke doel. Door onze ambities te bundelen met het talent van mensen zoals jij, bouwen we aan een organisatie met impact en betrokkenheid. Zit helpen in jouw DNA? Dan is er zeker een plek voor jou bij het Rode Kruis.

Jouw ideale vacature niet kunnen vinden?

Schrijf je in voor onze vacature alert en je bent als eerste op de hoogte wanneer wij een nieuwe vacature in jouw vakgebied openen!

Contact

Hoofdkantoor Den Haag
Naar contact

Over ons

‘Samen mensen écht verder helpen’ is de drijfveer van onze talenten. Dat is ons maatschappelijke doel. Door onze ambities samen te brengen met het talent van mensen zoals jij, bouwen we aan een organisatie met impact en betrokkenheid. Zit helpen in jouw DNA? Dan is er ongetwijfeld een rol binnen het Rode Kruis die bij je past.

Meer over ons