Fryslan_144
Wil jij er zijn voor je medemens?
Als Rode Kruis zijn we er voor jou

Jouw carrière

Als je kiest voor het Rode Kruis, word je deel van een wereldwijde beweging van mensen die anderen willen helpen. Hier staat de mens altijd centraal. Of je nu achter je bureau zit of in het veld werkt, je kunt met trots zeggen dat je onderdeel bent van een unieke organisatie.

Elke dag bij het Rode Kruis is anders en dynamisch. Bij een natuurramp of andere noodsituatie komen we meteen in actie. We zijn altijd voorbereid en helpen anderen ook om voorbereid te zijn.

Dit werk vraagt veel van onze mensen: medemenselijkheid, daadkracht, flexibiliteit, teamgeest en doorzettingsvermogen. Maar het heeft ook veel te bieden. Je werkt bij een organisatie die de wereld een stukje beter maakt. Je maakt deel uit van een team met betrokken collega’s. Je hebt een baan die ertoe doet en waarin je jezelf kunt ontwikkelen. En bovenal: je zet je in voor anderen. Dat is waar het om draait.

Het maakt niet uit of je een achtergrond in de non-profit sector hebt of uit de commerciële wereld komt. Bij het Rode Kruis zoeken we talenten met diverse ervaringen en kennis. De verscheidenheid in werk- en culturele achtergronden maakt ons sterker. We waarderen diversiteit in leeftijd, afkomst en geaardheid. Bij het Rode Kruis is iedereen welkom. Eenheid, inclusie en saamhorigheid zijn fundamenteel voor ons.

Ben jij gemaakt om te helpen?

Hague II_238

Persoonlijke ontwikkeling

Bij het Rode Kruis krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, zowel in je werk als persoonlijk. We kijken naar waar jij staat in je carrière en waar je naartoe wilt. Er is veel keuzevrijheid en we geven je graag advies. Zo kun je nieuwe competenties, kennis en ervaring opdoen. Dit helpt je om het beste uit jezelf te halen, voor jou en voor anderen.

Vrijheid en flexibiliteit

We weten hoe belangrijk een gezonde werk-privébalans is. Daarom bieden we als Rode Kruis veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht in te vullen. We werken met brede rollen in plaats van beperkte functies. Dit geeft onze Rode Kruisers veel tevredenheid.

Ams_Almere_105

Diversiteit en inclusie

Het Rode Kruis helpt een diversiteit aan hulpvragers. Van slachtoffers van natuurrampen tot deelnemers aan grote sportevenementen. Van vluchtelingen die hun weg zoeken in de samenleving tot mensen die hier al lang wonen en voedselhulp nodig hebben. We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het Rode Kruis.

We veel besteden veel aandacht aan diversiteit en inclusie. Diversiteit betekent dat we ieders unieke kwaliteiten waarderen, zoals leeftijd, gender, culturele afkomst en meer. Inclusie gaat nog verder. Het betekent dat iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.

We vieren verschillen en leren van elkaar. Door open te praten over diversiteit en inclusie, groeit het onderlinge begrip.

Werk aan je groei

Naast een energieke en interessante werkomgeving, vinden we het belangrijk dat je je kunt blijven ontwikkelen. We moedigen je aan om het beste uit jezelf te halen en bieden je veel ruimte voor eigen initiatief. Er zijn geen vaste routes, maar je kunt individueel trainingen volgen om je vaardigheden te verbeteren. Persoonlijke ontwikkeling is maatwerk. Volg je eigen pad en vervul je ambities. Het doel is dat jij je talenten optimaal kunt benutten en gelukkig en tevreden bent in je rol. Daar profiteer je zelf van, en je draagt bij aan het welzijn van je collega’s, de organisatie en vooral de mensen voor wie je het doet. Je bent gemaakt om te helpen, en daarom willen we je op alle mogelijke manieren ondersteunen.

   

Jouw ideale vacature niet kunnen vinden?

Schrijf je in voor onze vacature alert en je bent als eerste op de hoogte wanneer wij een nieuwe vacature in jouw vakgebied openen!

Contact

Hoofdkantoor Den Haag
Naar contact

Over ons

‘Samen mensen écht verder helpen’ is de drijfveer van onze talenten. Dat is ons maatschappelijke doel. Door onze ambities samen te brengen met het talent van mensen zoals jij, bouwen we aan een organisatie met impact en betrokkenheid. Zit helpen in jouw DNA? Dan is er ongetwijfeld een rol binnen het Rode Kruis die bij je past.

Meer over ons