Wat houdt je baan in?
Als Coördinator Hulpverlening houd ik mij bezig met verschillende projecten binnen ons district. Ik ben verantwoordelijk voor onze activiteiten op het gebied van voedselhulp, educatie en voorbereiding. Ik doe een stukje communicatie en ik ben contactpersoon van onze Studentendesk. Het is een drukke, veelzijdige functie waarin geen dag hetzelfde is. De ene dag deel ik boodschappenkaarten uit, dan hang ik aan de lijn met een gemeente, doe ik de eindredactie van ons vrijwilligersmagazine of geef ik een presentatie t.b.v. fondsenwerving. Gelukkig kan ik rekenen op ondersteuning van ervaren collega’s door het hele land én enthousiaste vrijwilligers die de handen graag uit de mouwen steken.
Hoe ben je bij het Rode Kruis terechtgekomen?
Na het afronden van mijn master Wetenschapscommunicatie was ik eigenlijk even helemaal klaar met de academische wereld en ingewikkelde Engelse artikelen vol jargon. Ik wilde gewoon iets gaan doen en het liefst daarmee wat voor een ander betekenen. Ik was destijds vrijwilliger bij de Voedselbank in Groningen, wat reuze gezellig was, en had al vaak gedacht: hoe leuk zou het zijn als je hier je betaalde baan van zou kunnen maken? Toen kwam ik al gauw op de vacaturesite van het Rode Kruis terecht.
Wat vind je het leukste aan het werk?
Ik geniet erg van het contact met de vrijwilligers die onder mijn portefeuilles vallen. Maar ook de vrijwilligers die ik spreek op het Feest van RKenning (een feest om de betrokken vrijwilligers in het zonnetje te zetten), de masterclasses die wij organiseren, of wanneer ze spontaan langskomen op kantoor. Iedereen is zo gedreven! De diversiteit in mijn werkzaamheden én het feit dat we echt iets voor mensen kunnen betekenen maken dat ik met plezier naar mijn werk ga.
Kun je iets zeggen over je ontwikkeling bij het Rode Kruis?
Ik kwam binnen als supportmedewerker, omdat ik geen werkervaring had in de sector en ik de functie van Coördinator Hulpverlening best pittig vond klinken. Dit leek mij een mooie stap om de organisatie beter te leren kennen en te peilen of dit werk bij mij paste. Na een jaar waarin ik veel verschillende dingen heb mogen zien, oppakken en organiseren, was ik toe aan wat meer uitdaging en verantwoordelijkheden. Gelukkig was er toen de kans om te solliciteren op een vrijgekomen functie van Coördinator Hulpverlening en werd mij dit ook toevertrouwd! Hoewel ik nog steeds veel nieuwe dingen leer, merk ik dat ik veel baat heb bij mijn ‘opstapje’ als supportmedewerker. Ik ken de organisatie al en weet hoe de lijnen lopen.
Ook betekenisvol impact maken met je ervaring in het coordineren of sturen van programma's of projecten? Hier vind je de vacatures.