Ams_Almere_105

Rony Rasho

Ontwikkelaar nieuwe hulpverlening

Het is essentieel om de tijd te nemen om te begrijpen hoe de dingen hier werken, maar wees gerust, je zult de steun en aanmoediging vinden die je nodig hebt, elke stap van de weg.

Ams_Almere_084

Wat houdt je baan in? 

Als ontwikkelaar van nieuwe hulpverlening bij het Nederlandse Rode Kruis zorg ik ervoor dat ons werk past bij de noden en bij de hulpvraag. Ik heb diepgaand begrip voor de behoeften van degenen die we helpen. Betrek hen bij besluitvorming en ik draag bij aan open communicatie. Essentiële kwaliteiten voor deze rol zijn sterke communicatieve vaardigheden, culturele gevoeligheid, innovatief denken, een begrip van de Nederlandse cultuur en analytische vaardigheden. Ons primaire doel is gemeenschappen te versterken door hun sterke punten te erkennen en samen impactvolle oplossingen te bedenken.

In deze rol ga ik rechtstreeks in gesprek met gemeenschappen om hun behoeften en voorkeuren te identificeren, om vervolgens samen met hen en mijn collega's hulpverleningsinitiatieven te ontwerpen en implementeren. Ik ontwikkel en test nieuwe hulpaanbiedingen, verfijn bestaande aanbiedingen en verken innovatieve financieringsmodellen. Daarnaast draag ik bij aan het opzetten van processen die verschillende vormen van hulpverlening ondersteunen, zoals helpdesks en digitale informatieplatforms.

Mijn achtergrond in de humanitaire sector, ervaring met het ontwikkelen en implementeren van nieuwe diensten stellen me in staat uit te blinken in deze rol. Ik motiveer en inspireer anderen om mee te helpen met onze doelstellingen. Ik heb ervaring met opstellen van behoeftenonderzoek en het vertalen van inzichten naar bruikbare strategieën, zo ook met het creëren van klantreizen. Ik spreek meerdere talen en dit helpt mij veel in het verbinden met diverse gemeenschappen.

Hoe ben je bij het Rode Kruis terechtgekomen?  

Bij mijn aankomst in Nederland zorgde mijn aangeboren drang om anderen te helpen en mijn humanitaire passie ervoor dat ik ging zoeken naar een manier om een positieve bijdrage aan de maatschappij te leveren. Dit komt voort uit mijn ervaring met het omgaan met en werken in verschillende crisissituaties, zoals de crisis in Syrië en Irak. Ik begon vrijwilligerswerk te doen bij het Nederlandse Rode Kruis, waarbij ik de rol van Cultureel Adviseur op me nam. In deze rol kon ik mijn ervaring kwijt en mijn communicatieve vaardigheden benutten. Bovendien putte ik uit mijn eigen reis als asielzoeker en vluchteling in Nederland en streefde ik ernaar om op een zinvolle manier bij te dragen aan de projecten van de organisatie. Ik bood inzichten en oplossingen aan voor uitdagingen waarmee mijn collega's werden geconfronteerd.

Ik ben gedreven om gemeenschappen inclusiever te maken en ze te helpen elkaar te ondersteunen. Daarom heb ik gesolliciteerd op de rol waar ik nu in werk. Mijn focus verschoof naar het versterken van de stemmen van kwetsbare bevolkingsgroepen, door de implementatie van initiatieven voor ‘Gemeenschapsbetrokkenheid’ en ‘Verantwoording’.

Mijn reis in Nederland is gekenmerkt door een voortdurende toewijding aan humanitaire doelen en een stevige overtuiging van de collectieve inspanning die nodig is om een gezondere en rechtvaardigere samenleving te creëren voor al haar leden.

Wat zou een nieuwe collega moeten weten over de organisatie? 

Verhuizen naar een nieuw land brengt zijn eigen unieke uitdagingen met zich mee, vooral wanneer de taal en werkcultuur onbekend zijn. Ik heb ongelooflijk veel steun ontvangen van mijn collega's terwijl ik me aanpaste aan deze nieuwe omgeving. Ondanks dat Nederlands niet mijn moedertaal is, hebben mijn collega's er alles aan gedaan om me te helpen. Of het nu gaat om het verduidelijken van vragen of het helpen navigeren door culturele normen die mogelijk verschillen van wat ik gewend ben.

Wat echt opmerkelijk is, is dat ik me nooit buitenstaander heb gevoeld of ongemakkelijk bij het vragen om hulp. Integendeel, mijn collega's hebben een veilige en inclusieve omgeving gecreëerd waarin ik me gestimuleerd voel om mezelf vrij uit te drukken en eventuele zorgen die ik heb aan te pakken. Deze ondersteunende sfeer heeft me in staat gesteld sterke verbindingen te leggen over verschillende afdelingen heen, en ik ben oprecht enthousiast wanneer ik benaderd word om een helpende hand te bieden. Het is ongelooflijk lonend om te voelen dat mijn bijdragen niet alleen gewaardeerd worden, maar ook erkend door de mensen om me heen.

Voor iedereen die professionele groei zoekt en een werkplek waar diversiteit wordt gevierd en ondersteuning direct beschikbaar is, raad ik deze omgeving van harte aan. Het is essentieel om de tijd te nemen om te begrijpen hoe de dingen hier werken, maar wees gerust, je zult de steun en aanmoediging vinden die je nodig hebt, elke stap van de weg.

Als je gepassioneerd bent over het maken van een positieve impact in de samenleving en anderen wilt helpen zonder discriminatie, dan is dit ongetwijfeld de plek waar je je professioneel kunt ontwikkelen en een betekenisvol verschil kunt maken.

Kun je iets zeggen over je ontwikkeling bij het Rode Kruis?

Sinds ik bij het Rode Kruis aangesloten ben, is mijn ervaring transformerend geweest. Mijn Nederlands is erg verbeterd, waardoor ik effectiever kan communiceren met mijn collega's en de lokale gemeenschap.

Een van de meest lonende aspecten is de kans geweest om in contact te komen met gelijkgestemde mensen die mijn passie voor het helpen van anderen delen. Door deze verbindingen heb ik toegang gekregen tot de juiste kanalen en middelen om op een meer impactvolle manier hulp te bieden.

Bovendien heeft mijn tijd hier me onschatbare ervaring opgeleverd in probleemanalyse en -oplossing. Ik heb geleerd uitdagingen te benaderen met een breder perspectief, waardoor effectievere oplossingen kunnen worden geïmplementeerd. Over het algemeen is mijn reis bij het Rode Kruis er een geweest van groei, leren en betekenisvolle impact.

Ook betekenisvol impact maken met je ervaring in het coordineren of sturen van programma's of projecten? Hier vind je de vacatures.

Jouw ideale vacature niet kunnen vinden?

Schrijf je in voor onze vacature alert en je bent als eerste op de hoogte wanneer wij een nieuwe vacature in jouw vakgebied openen!

Contact

Hoofdkantoor Den Haag
Naar contact

Over ons

‘Samen mensen écht verder helpen’ is de drijfveer van onze talenten. Dat is ons maatschappelijke doel. Door onze ambities samen te brengen met het talent van mensen zoals jij, bouwen we aan een organisatie met impact en betrokkenheid. Zit helpen in jouw DNA? Dan is er ongetwijfeld een rol binnen het Rode Kruis die bij je past.

Meer over ons