Hague 1 _072

Rick Hollander

Coördinator Crisisbeheersing

Voordat ik ging werken bij het Rode Kruis was ik al een aantal jaren vrijwilliger!

Wat houdt je baan in? 

In ben leidinggevende van het team Crisisbeheersing en ik stuur medewerkers aan die zich bezighouden met operationele zaken, planvorming, informatiemanagement, risicomonitoring en vakbekwaamheid. Vanuit crisisbeheersing zijn we voornamelijk bezig met de ‘technische’ kant van het bieden van de meest effectieve respons bij rampen en crisis. Om daarbij altijd de humanitaire kant in ogenschouw te houden is een van de mooiste dingen van mijn werk. 

Ik ben ook incidentmanager, binnen onze landelijke incidentorganisatie. Onze incidentorganisatie is 24/7 beschikbaar voor noodhulpvragen van onze crisispartners. 

Hoe ben je bij het Rode Kruis terechtgekomen?

Voordat ik ging werken bij het Rode Kruis was ik al een aantal jaren vrijwilliger binnen de noodhulp en evenementenhulp op lokaal niveau. Na bijna tien jaar werkzaam geweest te zijn in de zorg heb ik de kans gekregen om mij beroepsmatig ook bezig te gaan houden met noodhulp en evenementenhulp. Eerst in een operationele functie en de laatste jaren steeds meer in een tactisch/strategische functie. 

Wat zou een nieuwe collega moeten weten?

Het Rode Kruis is een grote organisatie met een mooie mix tussen beroepskrachten en vrijwilligers. Daarbij werken we in de regio's en landelijk. Om te zien dat we op lokaal niveau zo veel impact kunnen maken geeft mij elke dag weer het gevoel dat we allemaal een puzzelstukje bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie.

Kun je iets zeggen over je ontwikkeling bij het Rode Kruis?

Ik heb mij de afgelopen acht jaar op persoonlijk vlak mogen ontwikkelen aan de hand van mijn persoonlijke ambitie. Heb daardoor veel mooie dingen mogen doen en meemaken binnen de organisatie. Voor mij als leidinggevende vind ik het dan ook belangrijk dat de mensen in mijn team zich kunnen ontwikkelen op de manier die voor hen werkt. Als persoon, maar ook als team.

Ook betekenisvol impact maken met je ervaring in Noodhulp of Crisisbeheersing? Hier vind je de vacatures.

Jouw ideale vacature niet kunnen vinden?

Schrijf je in voor onze vacature alert en je bent als eerste op de hoogte wanneer wij een nieuwe vacature in jouw vakgebied openen!

Contact

Hoofdkantoor Den Haag
Naar contact

Over ons

‘Samen mensen écht verder helpen’ is de drijfveer van onze talenten. Dat is ons maatschappelijke doel. Door onze ambities samen te brengen met het talent van mensen zoals jij, bouwen we aan een organisatie met impact en betrokkenheid. Zit helpen in jouw DNA? Dan is er ongetwijfeld een rol binnen het Rode Kruis die bij je past.

Meer over ons