Hague 1 _211

Marij Zwart

Adviseur Water, Sanitatie en Hygiëne

Ik krijg de vrijheid om mij te verdiepen in nieuwe onderwerpen, wanneer ik de relevantie kan uitleggen. Dat geeft veel ruimte om mijzelf te ontwikkelen en nieuwe kennis en skills op te doen.

Hague 1 _208

Wat houdt je baan in?

Ik werk als Water, Sanitatie en Hygiëne (WASH) adviseur bij het Nederlandse Rode Kruis. Dit is een erg diverse baan. Ik werk direct samen met onze internationale partners en denk mee over hoe wij ervoor kunnen zorgen dat de meest kwetsbaren toegang krijgen tot veilig drinkwater en schone wc’s. Daarnaast werk ik gedeeltelijk voor het Internationale Rode Kruis team in Genève om de expertise op het gebied van stedelijk water en sanitatie binnen het Rode Kruis te vergroten. Ik heb ook contact met andere humanitaire organisaties zoals UNICEF en Oxfam, omdat ik een technische werkgroep op het gebied van sanitatie in noodcontexten coördineer.  

Hoe ben je bij het Rode Kruis terechtgekomen? 

Voor ik bij het Nederlandse Rode Kruis werkte heb ik een paar jaar in de noodhulp sector gewerkt. Ik wilde graag weer terug naar Nederland, maar wel graag in de noodhulp sector blijven werken. Toen deelde een collega de vacature van mijn huidige baan, waar ik op heb gereageerd.  

Wat vind je het leukste aan het werk en de organisatie? 

Ik vind de afwisseling leuk, elke dag kan totaal verschillend zijn. Daarnaast vind ik het super dat noodhulp centraal staat, wij kunnen worden uitgezonden voor korte noodhulpmissies en zijn ook beschikbaar om werk op te vangen van collega’s die tijdelijk een noodhulp missie doen. Maar het leukste vind ik de directe samenwerking met collega’s van andere Rode Kruis of Rode Halve Maan verenigingen, wereldwijd.  

Kun je iets zeggen over je ontwikkeling bij het Rode Kruis? 

Binnen mijn rol en team is er onderling veel vertrouwen. Ik krijg de vrijheid om mij te verdiepen in nieuwe onderwerpen, wanneer ik de relevantie kan uitleggen. Dat geeft veel ruimte om mijzelf te ontwikkelen en nieuwe kennis en skills op te doen.

Nieuwsgierig naar de vacatures op gebied van WASH? Kijk hier, of schrijf je in voor de job alert.

Jouw ideale vacature niet kunnen vinden?

Schrijf je in voor onze vacature alert en je bent als eerste op de hoogte wanneer wij een nieuwe vacature in jouw vakgebied openen!

Contact

Hoofdkantoor Den Haag
Naar contact

Over ons

‘Samen mensen écht verder helpen’ is de drijfveer van onze talenten. Dat is ons maatschappelijke doel. Door onze ambities samen te brengen met het talent van mensen zoals jij, bouwen we aan een organisatie met impact en betrokkenheid. Zit helpen in jouw DNA? Dan is er ongetwijfeld een rol binnen het Rode Kruis die bij je past.

Meer over ons