Hague 1 _136

Christopher Fernando

Manager team content

Ik kan de stem van de jongere generatie vertegenwoordigen. Ik maak op mijn eigen manier impact en bouw tegelijkertijd aan mijn carrière.

Hague 1 _095

Wat houdt je baan in?

Als manager van Team Content leid ik een team van zes collega's, of zoals wij onszelf noemen: 'creatives'. Samen zorgen we ervoor dat de social mediakanalen van het Nederlandse Rode Kruis gevuld zijn met boeiende en inspirerende content, zodat het brede publiek kennis maakt met ons werk. Daarnaast zorg ik ervoor dat elk teamlid zich goed voelt en zich kan ontwikkelen, beheer ik het teambudget, en maak ik deel uit van het managementteam van de communicatieafdeling.

Hoe ben je bij het Rode Kruis terechtgekomen?

Ik kwam een vacature tegen op Facebook. Een vriendin van mij zat in het bestuur van de Rode Kruis studentendesk Den Haag, en dit leek mij een leuke activiteit naast mijn studie. Dus besloot ik te solliciteren. In 2018 begon ik als bestuurslid, eerst als penningmeester en later als voorzitter. Na die twee jaar kreeg ik een werkervaringsplek op de communicatieafdeling van het hoofdkantoor. Daar kreeg ik de kans om door te groeien van medewerker interne en corporate communicatie naar communicatieadviseur en nu manager.

Wat vind je het leukste aan het werk en wat wil je een nieuwe collega vertellen?

Het leukste aan mijn werk is dat ik samen met andere communicatiecollega’s bepaal hoe wij als organisatie onze communicatie inrichten. Hoe willen we dat mensen over het Rode Kruis denken en wat moeten we doen om dat te bereiken? Het kunnen inzetten van mijn creativiteit in strategische vraagstukken geeft me veel voldoening. Het mooiste aan mijn werk is dat ik mijn passie voor helpen kan combineren met mijn vaardigheden en ervaringen om anderen te helpen. Ik ben misschien niet degene die boodschappenkaarten uitdeelt of bewoners op een opvanglocatie begeleidt, maar ik zorg ervoor dat het werk van het Rode Kruis zichtbaar is, zodat we de mensen die onze hulp het hardst nodig hebben, kunnen bereiken. Dit wil ik ook meegeven aan een nieuwe collega: jij kunt op jouw manier een verschil maken.

Kun je iets zeggen over je ontwikkeling bij het Rode Kruis?

Toen ik in 2020, tijdens de COVID-periode, begon als medewerker bij het Rode Kruis, had ik nooit verwacht dat ik na iets meer dan drie jaar manager zou zijn. Dat ik nu de jongste manager van de hele organisatie ben, voelt nog steeds heel bijzonder. Ik kan de stem van de jongere generatie vertegenwoordigen. Ik maak op mijn eigen manier impact en bouw tegelijkertijd aan mijn carrière. De afgelopen jaren heb ik veel mogen zien, leren en meemaken bij het Rode Kruis. Al deze ervaringen zorgen ervoor dat ik zowel als professional als persoon groei.

Ben je net als Chris gedreven om je ervaring op gebied van communicatie, marketing of fondsenwerving in te zetten om anderen te helpen? Hier vind je de vacatures.

Jouw ideale vacature niet kunnen vinden?

Schrijf je in voor onze vacature alert en je bent als eerste op de hoogte wanneer wij een nieuwe vacature in jouw vakgebied openen!

Contact

Hoofdkantoor Den Haag
Naar contact

Over ons

‘Samen mensen écht verder helpen’ is de drijfveer van onze talenten. Dat is ons maatschappelijke doel. Door onze ambities samen te brengen met het talent van mensen zoals jij, bouwen we aan een organisatie met impact en betrokkenheid. Zit helpen in jouw DNA? Dan is er ongetwijfeld een rol binnen het Rode Kruis die bij je past.

Meer over ons