Hague 1 _017

Aisha North

Adviseur Business Development

Ik had nooit gedacht dat ik een rol kon vinden die zowel mijn interesse in business development als het humanitaire veld kon samenbrengen. Dit laat zien dat er zoveel diverse carrièremogelijkheden zijn binnen een organisatie als het Nederlandse Rode Kruis.

Hague 1 _034

Wat houdt je baan in?

Mijn naam is Aisha North, ik ben 28 jaar oud, en ik kom uit Maleisië, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Ik ben een Business Development Adviseur bij het Nederlandse Rode Kruis. Ik maak deel uit van het team dat zich richt op 'Financiële Duurzaamheid' binnen de Internationale afdeling.

Mijn werk omvat het ondersteunen van Rode Kruis- en Rode Halvemaan- Nationale Verenigingen over de hele wereld bij het ontwikkelen van winstgevende sociale ondernemingen. Door activiteiten op te zetten die overeenkomen met Rode Kruis-waarden, zoals het verkopen van EHBO-trainingen en -kits, kunnen Nationale Verenigingen inkomen genereren die hun humanitaire missie ondersteunen en de kernkosten van de organisatie dekken. Dit geeft Nationale Verenigingen de broodnodige flexibiliteit om snel en effectief te reageren op onverwachte humanitaire situaties, zonder te hoeven wachten op extra beschikbare financiering.

In mijn rol reis ik ongeveer 30% van mijn tijd om in het land te werken met partners in verschillende Nationale Verenigingen. De rest van de tijd ben ik gevestigd in Den Haag en ondersteun ik Nationale Verenigingen op afstand.

Hoe ben je bij het Nederlandse Rode Kruis gekomen?

Sinds ik jong was, heb ik altijd het belangrijke werk van organisaties zoals het Rode Kruis bewonderd. Het inspireerde me zo erg dat ik wist dat ik in deze sector wilde werken, wat leidde tot studies, stages, projecten en werkervaringen die verband houden met het vakgebied. Na mijn studie werkte ik zes jaar bij een mensenrechtenorganisatie in Den Haag voordat ik bij het Nederlandse Rode Kruis kwam. Toen deze specifieke rol beschikbaar kwam, wist ik dat het mijn tijd was om me aan te sluiten.

Wat vind je het leukst aan het werk en de organisatie?

Er zijn veel redenen waarom ik ervan houd om voor het Rode Kruis en in deze rol te werken. Wat ik het meest bewonder aan de organisatie is de passie, diversiteit en gedrevenheid van collega’s. Ik geniet echt van het werken met en het ontmoeten van zulke ongelooflijke mensen. Je ontmoet mensen die hun hele loopbaan bij het Rode Kruis zijn geweest, mensen die in verschillende landen voor het Rode Kruis hebben gewerkt en mensen die als vrijwilligers zijn begonnen en later betaald bij het Rode Kruis aan de slag zijn gegaan. Het is inspirerend om met deze collega's te werken en ze te leren kennen. In mijn rol krijg ik de kans om met zoveel mensen van verschillende Nationale Verenigingen over de hele wereld te werken; van het Caribisch gebied tot West-Afrika, en Centraal-Azië, evenals met IFRC-delegaties van over de hele wereld. Dat is voor mij een van de hoogtepunten van werken bij het Rode Kruis.

Wat zou je echt willen zeggen tegen een nieuwe collega?

Nieuwe collega's die zich bij het Rode Kruis aansluiten zou ik aanraden om nieuwsgierig en open te zijn. Er valt zoveel te leren binnen deze beweging, er zijn zoveel mensen om van te leren, te ontmoeten en ervaringen mee uit te wisselen!

Kun je iets zeggen over je ontwikkeling sinds je bij het Nederlandse Rode Kruis bent gekomen?

Werken voor het Nederlandse Rode Kruis is een enorme kans geweest voor mijn eigen ontwikkeling. Mijn team heeft mij enorm gesteund tijdens mijn onboarding en heeft me de ruimte gegeven om te groeien en deze rol eigen te maken. Sinds ik begonnen ben, heb ik de kans gehad om deel te nemen aan en bij te dragen aan verschillende conferenties. Ik ben blootgesteld aan veel verschillende contexten en ik heb de kans gekregen om rollen en verantwoordelijkheden op me te nemen die uitdagend waren. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat de organisatie in mij heeft gesteld, en voor de ondersteuning die ze bieden om mijn ontwikkeling te bevorderen.

Wil je ook betekenisvol impact maken met je ervaring op het gebied van internationale humanitaire hulpverlening? Hier vind je de vacatures.  

 

Jouw ideale vacature niet kunnen vinden?

Schrijf je in voor onze vacature alert en je bent als eerste op de hoogte wanneer wij een nieuwe vacature in jouw vakgebied openen!

Contact

Hoofdkantoor Den Haag
Naar contact

Over ons

‘Samen mensen écht verder helpen’ is de drijfveer van onze talenten. Dat is ons maatschappelijke doel. Door onze ambities samen te brengen met het talent van mensen zoals jij, bouwen we aan een organisatie met impact en betrokkenheid. Zit helpen in jouw DNA? Dan is er ongetwijfeld een rol binnen het Rode Kruis die bij je past.

Meer over ons