Hague II_136
Zit helpen in jouw DNA?
Samen bouwen we aan een organisatie met impact en betrokkenheid

Ben jij gemaakt om te helpen? Zoek jij een organisatie en werk met impact? Maak deel uit van een betrokken team en profiteer van onze goede arbeidsvoorwaarden en van de vele mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.

 

In 7 stappen naar jouw baan

Infographic sollicitatieprocedure

Stap 1 Online sollicitatie

Zie je een functie bij het Rode Kruis waar je hart sneller van gaat kloppen? Het eerste contact verloopt via het sollicitatieformulier op onze site. Daar kun je je persoonlijke gegevens invullen en je CV en motivatiebrief insturen. We zijn heel benieuwd naar jouw beweegredenen om voor een humanitaire organisatie te werken en je motivatie voor een bepaalde functie.

Stap 2 Match

We lezen zorgvuldig jouw motivatiebrief. Ook doen we een check van jouw CV. Is er een match, dan ontvang je een uitnodiging voor een eerste gesprek.

Stap 3 Gesprekken

In het vervolgproces leren wij jou graag beter kennen. Ben jij het talent dat we zoeken? Pas je bij het Rode Kruis en welke unieke kwaliteiten breng je mee? Beschik je over de juiste kennis, vaardigheden en gevraagde ervaring om de functie goed te vervullen? En zien we je meegroeien met onze organisatie? We vinden het ook belangrijk dat jij ons leert kennen, vragen kunt stellen. Kortom, we investeren graag tijd om je beter te leren kennen. Dat doen we in één of meerdere ontmoetingen, waarbij je toekomstige teamleden ook aanwezig zijn. Je maakt dus meteen kennis met de mensen met wie je mogelijk later zult samenwerken. Aanvullend vragen we je soms om een assessment te doen. Alles voor een goede match.

Stap 4 Check integriteit en achtergrond

Als Rode Kruis vinden we het belangrijk de betrouwbaarheid, professionaliteit en integriteit van onze organisatie, hulpvragers en (toekomstige) werknemers te waarborgen. Een referentiecheck is daarom onderdeel van het traject en het aanleveren van een VOG (verklaring omtrent het gedrag).

Stap 5 Aanbod

Ben jij enthousiast en zijn wij dat ook? Dan kun je een mooi aanbod verwachten. We hebben onze eigen collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Binnen het pakket van arbeidsvoorwaarden is ook een keuzebudget. Daarmee bepaal je zelf wat het beste aansluit bij jouw situatie en wensen. Je kunt je vakantiedagen en/of een (eindejaar)uitkering selecteren. Maandelijks of eenmalig. Je eigen uren bepalen, korting om te sporten of een fietsplan? Dat is slechts een greep uit de mogelijkheden. Ook kun je kiezen welke nationale of culturele feestdag je graag vrij zou willen zijn. Nadat iedereen akkoord is, gaan we meteen aan de slag om alles gereed te maken voor jouw carrière bij het Rode Kruis.

Stap 6 Welkom

Welkom bij het Rode Kruis! We vinden het fantastisch dat je voor onze organisatie hebt gekozen. Jouw team zal je wegwijs maken en zorgen voor een zachte landing op je nieuwe werkplek. Je zult al snel de dynamiek ontdekken van werken bij een hulporganisatie. Samen doen we er alles aan om mensen écht verder te helpen in een wereld vol uitdagingen en nood. Mooi dat jij nu ook onderdeel bent van de positieve verandering.

Stap 7 Onboarding

Tijdens de onboarding dag heten we je samen met andere nieuwe  collega’s nog eens extra welkom. Dit is een goed moment om meer te weten te komen over onze de organisatie, de missie, andere afdelingen en het Internationale Rode Kruis. Ontmoet leuke collega’s en bouw je interne netwerk verder uit.      

Jouw ideale vacature niet kunnen vinden?

Schrijf je in voor onze vacature alert en je bent als eerste op de hoogte wanneer wij een nieuwe vacature in jouw vakgebied openen!

Contact

Hoofdkantoor Den Haag
Naar contact

Over ons

‘Samen mensen écht verder helpen’ is de drijfveer van onze talenten. Dat is ons maatschappelijke doel. Door onze ambities samen te brengen met het talent van mensen zoals jij, bouwen we aan een organisatie met impact en betrokkenheid. Zit helpen in jouw DNA? Dan is er ongetwijfeld een rol binnen het Rode Kruis die bij je past.

Meer over ons